Pomoč pri razvoju spletne aplikacije

Razvijamo spletno aplikacijo za odkrivanje kolesarskih poti (razvojna različica je dostopna na https://dev.ride-canopy.com/#!/map). Cilj aplikacije je razvoj orodij, s katerimi bodo lahko kolesarji na svojih vožnjah odkrivali poti, ki jih še niso prekolesarili. Nekaj primerov orodij:

- različna barva asfaltiranih in neasfaltiranih poti (oranžno / zeleno);

- statistika načrtovane poti in višinski graf;

- izvoz poti v obliki .gpx;

- t.i. heatmap (prikaz že prekolesarjenih poti na podlagi sledi gpx, ki se sinhronizirajo z napravami Garmin; rdeče poti na sličici v priponki).

Zaradi količine dela iščemo okrepitve. Delo bi bilo zelo raznoliko, osredotočalo pa bi se na manipulacijo podatkov GIS (od programiranja algoritmov za samodejno umeščanje novih poti v bazo poti OSM do algoritmov za samodejno načrtovanje poti, izdelava senčenja in plastnic na svetovni ravni ipd.).

Iščemo veščega programerja, ki ga veseli učenje in razreševanje še nerešenih problemov. Drugih zahtev (npr. glede programskih jezikov) nimamo in razvijalcu puščamo svobodo.

Sodelovanje bi bilo seveda plačano. Dela je veliko in programer bi lahko delal polni delovni čas. Najprej v obliki pogodbenega dela, če se bomo ujeli in bo delo kakovostno opravljeno, pa je možen in tudi zaželen vstop v družbo v obliki zaposlitve in poslovnega deleža.

Interesenti naj pišejo Marku Škerjancu (marko.skerjanc@hotmail.com).