Slovenian Games Conference 2017

Društvo razvijalcev iger Slovenije – Games Slovenia – prireja že tretjo celodnevno poslovno konferenco s področja razvoja digitalnih iger, ki bo potekala 30. Septembra 2017 v prostorih Four Points by Shearton Ljubljana Mons Hotel. Lani se je dogodka udeležilo več kot 200 obiskovalcev, pretežno iz Slovenije. SGC se želi še naprej dokazovati kot resna konferenca za razvoj iger v jadranski regiji. Dogodek sestavlja glavna konferenca z razstavnim prostorom za razvijalce. Vse igre, predstavljene na razstavnem prostoru, se bodo potegovale za nagrado Indie Audience Choice Award.

 

Dogodek se bo osredotočal na številne aktivnosti, ki kot celota predstavljajo postopek razvoja iger.

Domači strokovnjaki, kot so Marko Grgurovič, ki je s svojo ekipo preko spletne platforme Kickstarter uspel zbrati skoraj 300.000 $ za izdelavo igre Mordhau, Helder Lopes iz Outfit7, ki bo predstavil kako so se pri njih lotili izdelave svetovnega fenomena Talking Tom Gold Run, kakor tudi tuji strokovnjaki kot so Jonas Antonsson, predstavnika enega najbolj vročih založnikov za samostojne razvijalce, Oscar Clark iz podjetja Unity, ki izdejujejo orodje za izdelavo iger kakor tudi Nikola Stolnik iz najuspešnejšega hrvaškega studija Nanobit. Dodatno se bodo obiskovalcem predstavljala tudi slovenska in tuja podjetja s svojimi igrami, ki jih bo moč preizkusiti, konferenca pa je tudi odlična priložnost za spoznavanje ljudi iz industrije, navezovanje poslovnih stikov in iskanje priložnosti za zaposlitev.

“Vsako leto smo prijetno presenečeni nad uspehi lokalnih podjetij, če je to Outfit7 ali Triternion z uspešno zbranimi skoraj 300.000 $ na Kickstarterju, Slovenci znamo biti inovativni in uspešni, kar se na področju razvoja iger kaže iz leta v leto. S konferenco SGC želimo pokazati te uspehe, ter podučiti in motivirati še druge k uspešnem udejstvovanju na tem področju.” pravi Črtomir Drofenik, vodja organizacije dogodka.

Več informacij kakor tudi možnost nakupa vstopnic najdete na: http://sgc.si/

 

O Društvu razvijalcev iger Slovenije

Društvo razvijalcev iger Slovenije – Games Slovenia je neprofitna organizacija s ciljem podpore razvijalcev doma in v tujini. Povezuje strokovno skupnost in oblikuje skupno točko za strokovnjake, ki so že del industrije, novince in tiste, ki bi si želeli postati del le-te. Za več informacije obiščite http://gamesslovenia.si.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.