Kaj je uvod v študij?

Uvod v študij računalništva in informatike je namenjen vsem tistim, ki bi radi izvedeli kaj več o študijskem življenju, se še niste srečali s programiranjem ali pa bi želeli utrditi srednješolsko matematiko.

Cilj je zagotoviti vam, bodočim študentom, lažji prehod iz srednje šole na fakulteto. Delavnico prostovoljno organiziramo študentje in zaposleni na Fakulteti za računalništvo in informatiko.

V matematičnem sklopu bomo ponovili srednješolsko snov in se naučili tudi česa novega. Pri tem bodo poudarki na poglavjih, ki so za študij najbolj pomembna.

V računalniškem sklopu bomo spoznali osnove algoritmičnega razmišljanja, ki so za programiranje ključnega pomena. Slednji je primeren tako za tiste, ki se s programiranjem še niste srečali in vam bodo osnove olajšale začetke programiranja, kot tudi za tiste, ki ste vešči programiranja in bi radi spoznali način dela ter teme, ki jih obravnavamo na fakulteti.

Pripravili bomo tudi splošno predstavitev študija in študijskega življenja na FRI, po kateri vam bomo študentje iz prve roke podali odgovore na vsa vaša vprašanja.

Ker se zavedamo, da imate različno predznanje, se lahko na delavnico prijavite bodisi le na računalniški bodisi le na matematični sklop, najbolj pa bomo veseli tistih, ki bodo z nami preživeli cel teden v obeh sklopih. S prijavo na kateri koli sklop se prijavite tudi na splošno predstavitev študija.